Astro menerusi Facebook rasminya menyatakan mereka kini sedang menghadapi masalah teknikal dimana beberapa pengguna tidak dapat mengakses saluran televisyen. Ini termasuk juga dengan pelanggan njoi.

Dalam kenyataan itu juga, Astro menasihatkan pengguna untuk menggunakan perkhidmatan Astro Go buat masa sekarang sekiranya saluran tersebut ditawarkan dalam aplikasi itu.

Kami juga telah menyemak bahawa saluran-saluran utama seperti TV 1, TV3 tidak dapat ditonton. Oleh itu, bagi pengguna Astro diharapkan bersabar kerana pihak mereka sedang dalam proses membaik pulih.

Kemas Kini 21/6/2021 7:13pm – 

Astro mengatakan masalah tersebut berpunca dari gangguan pada satelit dan mereka sedang berusaha membaiki masalah itu. Setakat ini, beberapa saluran sudah pulih kembali. Pun begitu, bagi pengguna yang masih terjejas, disarankan untuk terus strim melalui Astro Go.

Kemas Kini 21/6/2021 8:54pm –

Pelanggan Astro perlu “restart” semula kotak Astro (Astro Box) bagi mendapatkan kembali saluran TV.

Kemas Kini 22/6/2021 12:13pm –

Astro diberitahu oleh penyedia satelit dimana mereka perlukan sedikit masa lagi untuk memperbaiki masalah isyarat signal dan saluran. Buat masa ini, pengguna yang masih menghadapi masalah tersebut untuk strim menggunakan Astro Go.

Sumber: Astro